top of page

ניתוחי ויטרקטומיה

חלל העין הפנימי מלא בזגוגית, מעין ג'ל צמיג שנמצא בעין באופן טבעי. בניתוח הויטרקטומיה רוב הג'ל מוצא מהעין ומוחלף בתמיסת מלח פיסיולוגית הדומה בהרכבה לנוזל הטבעי שנמצא בחלק הקדמי של העין. חיתוך הג'ל ושאיבתו מבוצע על ידי מכשיר אוטומטי. במהלך הניתוח ניתן להעזר לפי הצורך בלייזר ומכשירים נוספים. ברוב המקרים אין צורך בתפרים. במקרים מסויימים משתמשים בתפרים הנספגים מעצמם.

ניתוח הויטרקטומיה מומלץ למצבים הבאים

קילוף ממברנה אפירטינלית

תיקון חור מקולרי

בחלק מהמקרים ממלאים את חלל העין הפנימי בנוזלים מיוחדים או גזים מיוחדים החיוניים לצורך טיפול במחלה. ברוב המקרים מדובר בגז המתנדף מעצמו בתוך כמה שבועות עד חודשיים. כל עוד הגז לא התנדף לחלוטין חל איסור מוחלט לטוס, ויש להודיע לרופא המטפל לפני כל פעולה רפואית ובמיוחד כל פעולה הדורשת הרדמה כללית או טשטוש. גם נסיעה למקומות גבוהים או נמוכים (ירושלים, צפת, ים המלח וכו') כרוכה בסיכון ואם זה הכרחי יש להתייעץ עם הרופא על אמצעי זהירות ולהערך מראש. כאשר מדובר בנוזלים כגון שמן סיליקון יש צורך בדרך כלל בניתוח נוסף כדי להוציאם.

 

לאחר הניתוח המטופל משתחרר לביתו ולמעט מקרים חריגים אין צורך באשפוז.

 

כמו כל פעולה רפואית, הניתוח כרוך בסיכון קטן. הסיכונים העיקריים הם זיהום, דימום, כאבים, תחושת יובש ואי נוחות בעיניים, צניחת עפעפיים, פגיעה ברשתית או צורך בניתוחים חוזרים. במקרים קיצוניים וחריגים מאוד עלולה להגרם פגיעה קשה בעין עד כדי עיוורון.

ד"ר אמיר חדייר הוא מומחה לניתוחי רשתית וניתוחי קטרקט. ד"ר חדייר עבר השתלמות קלינית ומחקרית בארצות הברית וצבר נסיון רב בויטרקטומיה למקרים מורכבים כולל הפרדות רשתית, תיקון חורים מקולריים, קילוף ממברנה אפירטינלית (ERM), ניקוי דימום זגוגיתי, תיקון סיבוכים של רטינופתיה סכרתית וניתוחים משולבים רשתית + קטרקט.

טיפולים וניתוחים נוספים

אור הלייזר משמש ליצירת צלקת זעירה או חתך זעיר ברקמות שונות בעין מבחוץ וללא צורך בהכנסת מכשירים לעין. הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית בטיפות הרדמה בלבד וללא צורך בזריקה או באשפוז.

במחלות ובמצבים שונים ניתן להזריק תרופות ישירות לחלל העין. היתרון בכך הוא שהתרופה מגיעה בריכוז גבוה מאוד קרוב לרקמה החולה ללא השפעה על כלל מערכות הגוף. כתלות במצב לעיתים יש צורך בהזרקות חוזרות.

בעין נמצאת עדשה טבעית שתפקידה לרכז את קרני האור המגיעות מהסביבה ברשתית לצורך קבלת תמונה ברורה. עם השנים וכתלות במחלות שונות ובנטיה הגנטית העדשה הופכת עכורה. העדשה העכורה מכונה קטרקט (ירוד).

bottom of page